top of page
wolders ven buiten.jpg

Hèt vakantiehuis voor goed verzorgd genieten

Genieten van de natuur

 

Het Wolders Ven is gelegen midden in een prachtige bosrijke omgeving aan een kalm ven vol met karpers. Rondom het ven zijn verharde paden ideaal voor een wandeling of rolstoelrit.

Op verzoek geven wij suggesties voor uitstapjes in de omgeving. Zo kunt u winkelen in Eindhoven, Veldhoven, Waalre of Valkenswaard. Een bezoek brengen aan één van de vele musea. De Brabantse Kempen en Belgisch Limburg zijn op korte afstand waar tal van recreatieve activiteiten te organiseren zijn die uw verblijf tot een genoegen maken.

Een overzicht van activiteiten kunt u hier vinden

179596536_224458819476727_3408334981908442303_n.jpg
kaartburgossepark.png

Wandelroute rond Het Wolders Ven

 

In het park is door het IVN een wandelroute uitgezet die is aangegeven door paaltjes met een witte kop. De tocht start bij de oostelijke ingang van het park aan de Koningin Julianalaan en is ca. 1 km lang.

Het pad rond het Lisseven heeft hoofdzakelijk geasfalteerde wandelpaden wat het een ideaal pad maakt voor een ommetje met rolstoelgebonden gasten.

Er zijn veel verschillende naaldbomen, Eiken, Berken en tamme kastanjes te zien langs het pad en in het water ziet u vaak enorme karpers zwemmen.

Omgeving Waalre

 

Vakantiehuis Het Wolders Ven is gelegen aan Het Lisseven in Waalre. De gemeente Waalre bestaat uit de dorpskernen Aalst en Waalre, welke beiden worden gekenmerkt door de bosrijke omgeving met mooie wandel- en fietspaden door het Brabantse landschap.

 

Waalre heeft een fraaie markt met daarachter het oude Willibrorduskerkje, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het jaar 703. Het fraaie kerkje is een bezoek waard en tevens Provinciaal Herdenkingsmonument voor Brabants Gesneuvelden.

 

In het Waalres Museum is een unieke collectie historisch damast te bewonderen, afkomstig van de linnenweverij die hier in het verleden was gevestigd. Daarnaast verzamelt het museum o.a. gegevens, foto’s en voorwerpen uit het industriële erfgoed uit Aalst en Waalre. Bedrijven als Brabantia en Walra hebben hier hun oorsprong en ook architect Anton Coolen was een Waalrenaar.

bottom of page